2019 YAZ

Ayvalık Yaz Okulu Boğaziçili gönüllülerin desteğiyle devam ediyor

2015 yılından bu yana Boğaziçi Üniversiteli öğrenci, mezun ve akademisyenlerini Ayvalık ve civar köylerindeki çocuklarla bir araya getiren Yaz ve Kış Okulları projesi Boğaziçi Üniversitesi, Ayvalık Belediyesi ve gönüllülerin destek ve çabalarıyla çalışmalarını sürdürülüyor.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Yaz Okulu 19 Ağustos tarihinde başladı ve 8 Eylül’e kadar sürmesi planlanıyor. Bağyüzü ve Akçapınar köylerinde yapılan çalışmalar civar köylerden gelenlerin de katılımıyla geniş bir çocuk kitlesine ulaştı. Toplamda 130’a yakın 7-11 yaş aralığındaki çocukla bir araya gelen 20 civarındaki gönüllü bilim, sanat ve spor alanlarında atölyeler vermekte.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini de akademisyenlerle Ayvalık’ta buluşturan proje kapsamında bu yıl Feyzi Erçin sinema ve müzik alanından gönüllülere açık ders düzenledi. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri Rıfat Okçabol ve Aylin Vartanyan’ın dersleriyle program devam edecek.

Yenimahalleli çocuklardan oluşan Çekirdek Kumpanya ilk kez “Don Cristobita ile Dona Rosita’nın Acıklı Gülsürü” oyunlarını 2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Ayvalık Sanat Fabrikası ve Ali Çetinkaya Ortaokulu’nda sahnelemişti. Bu yıl başlanan “Romeo ve Juliet” çalışmaları ise 3 Eylül-8 Eylül arası Ayvalık Gençlik Merkezi’nde devam edecek.