2023 Kış

       20 Ocak-3 Şubat tarihleri arasına Ayvalık Okulları Kış Dönemi gerçekleştirdik. “Ayvalık Okulları Kış dönemi” öncesi gönüllülere yönelik, Aylin Vartanyan ile “Dışavurumcu Sanat Atölyesi”, Hamit Levent Evci ile “Gönüllülük ve Gönüllüler Arası İletişim Eğitimi”, Mine Göl Güven ile “Çocuklarla İletişim Eğitimi”, Dağlar Çilingir ile “Taciz, Sınırlar ve Mobbing Eğitimi”, sanat atölyelerinin içeriğini zenginleştirmek için Arter ziyareti, Hande Sart ile “Saha Öncesi Hazırlık Eğitimi”, Özge Özdemir ile “4 Haftalık Çocuklarla Felsefe Eğitimi”, Fikret Adaman ile “İlkyardım Eğitimi” gerçekleştirdik. Saha öncesi, süresince  ve  saha sonrası toplantılarlar değerlendirmeler yaptık. Kış okulu süresince, 15 günde 75 çocuk ile Masal, Yoga ve Dans, Müzik ve Sanat, atölyeleri gerçekleştirdik. Atölye ekipleri yanında  psikososyal ekibi özellikle çocukları atölyeler sırasında gözlemlemek ve farklı ihtiyaclarını farkına varmak  için atölyelerle eş zamanlı katıldı.

      Her iki hafta için de gönüllüler cumartesi günü Ayvalık’a varıp ilk hafta Fikret Adaman ile “Ekonomik Büyümenin Sosyo-politik ve Çevresel Etkileri” konulu açıkdersine katıldı. İkinci haftta ise Ahmet Ali Arslan’ın alternatif müzik üzerine soru-cevap ve performansına katıldı. Pazar günü ise gönüllüler olarak Deniz Keser’den Çocuklarla Sınır ve Pozitif Disiplin eğitimini alarak sahaya ve atölyelere olan hazırlığımızı tamamladık.

 

      Ayvalık’a gelmeden önce iletişime geçtiğimiz çocuklarla pazartesi günleri atölyelerimize başladık . İlk hafta 37, ikinci hafta da 38 çocukla atölyelerimizi gerçekleştirdik. Saha öncesi gönüllüler atölye planlarını beraber hazırladılar. Masal, Yoga ve Dans, Müzik ve Sanat şeklinde 4 atölye açıldı. Her iki hafta da 3 gün atölyeler düzenledik. Dördüncü ve beşinci günlerde Şeniz Kaşarcıoğlu ve Okan Ovacık’ın Monteporcelain ve Tulya Madra’nın Santimetre adlı yerlerinde seramik atölyesi ve Sabancı Yüksek Teknolojiler Atölyesi’nde hem animasyon üretirken hem de legolarla araba tasarlarken kodlama atölyesini gerçekleştirdik. Atölyelerin sonunda çocuklara sertifikalarımızı dağııtık ve minik bir festival yaptık. 

     Bize her şey için destek olan Zeytin Çekirdekleri Derneğine ve Ayvalık Belediyesine çok teşekkür ederiz.

     Ayvalık Okulları bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilmektedir.

 

     Gönüllülerimiz: Aşkan Caferi, Baran Özkan, Bensu Sümbültepe, Beyza Kocaoğlu, Çağan Aras Arslan, Cansu Şimşekler, Duygu Arslan, Duygu Naz Duman, Ecrin Al, Ekin Sibel Ceren Özdemir, Elif Şule Baycan, Ezgi Karaarslan, Ezgi Yılmazçelik, Fatma Yılmaz, Jale Gizem Ünlü, Jale Gizem Ünlü, İclal Karaca, İdil Kocabozdoğan, İrem Makar, İrem Sarıkaya, Melis Beşer, Melisa Baysal, Merve Şahin, Onur Kır, Özge Gürbüz, Özgenur Yurt, Özlem Salt, Rumeysa Arıkan, Selen Tezcan, Sena Nur Güneş, Simge İngün, Sude Filiz, Tümer Sezen, Yasin İlter, Yusuf Berk Candemir, Zehra Erkoç, Zeynep Erbayraktar, Zeynep Özmen