2020 KIŞ

Ayvalık Kış Okulları 10. defa düzenlendi

2015 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi’nden öğrenci, mezun ve akademisyenleri Ayvalık ve yakın köylerdeki çocuklarla bir araya getiren Ayvalık Yaz ve Kış Okulları projesinin 10. Kış Okulu 20 Ocak – 1 Şubat tarihinde gerçekleşti. 7-12 yaş aralığında 70’e yakın çocukla bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi’nden 25 gönüllü; resim, bilim ve müzik gibi 8 farklı alanda atölyeler düzenledi.

20 Ocak – 1 Şubat 2020 tarihleri arasında Ayvalık Belediyesi 19 Mayıs Cihan Şişman Gençlik Merkezi’nde düzenlenen 10. Ayvalık Kış Okulu, Ayvalık ve çevresinden çok sayıda çocuğa ulaştı. 8 farklı pilot atölye düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi’nden gönüllüler, atölyelerden önce çocuklarla iletişim, gönüllüler arası iletişim, ilk yardım gibi alanlarda eğitimler alarak iki ay süren bir hazırlık aşamasından geçtiler. Eğitimlerde Ayvalık Yaz ve Kış Okulları projesinin danışmanlarından Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Serra Müderrisoğlu, Dr. Aylin Vartanyan ve Prof. Dr. Fikret Adaman da gönüllülerle buluştular.

Çocuklarla düzenlenen atölyelerin yanında Ayvalık Kış Okulları, Boğaziçi Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin açık derslerde yeniden bir araya gelmesine olanak tanıdı. Bu kapsamda Dr. Hülya Bulut “Edebiyatta Kültür Endüstrisi”, Dr. Feyza Çorapçı ise “Çocuk Gelişiminde Sanat Atölyelerinin Rolü” başlıklı açık dersleriyle gönüllü öğrencilerle buluştu.

Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Kaymakamlığı ve Zeytin Çekirdekleri Derneği’nin desteğiyle düzenlenen Ayvalık Yaz ve Kış Okulları’nın 2020 yaz dönemine yönelik hazırlıklar da şimdiden başladı. Projeyle ilgili ayrıntılı bilgi almak ve gelecek dönem faaliyetlerinden haberdar olmak için bogaziciayvalikokulu.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.