2023 Yaz-Eylül

27 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında 2023 yazının ikinci sahası olan Ayvalık Okulları Eylül Yaz Okulu’nu gerçekleştirdik. Haziran sahasına kadar aldığımız eğitimlere ek olarak saha öncesi, saha süreci ve saha sonrasına dair toplantılar ve değerlendirmeler yaptık. Eylül Yaz Okulu süresince, 15 günde 50 çocuk ile Fotoğraf, Masal, Yoga ve Dans, Müzik ve Sanat atölyeleri gerçekleştirdik. Atölye ekipleri yanında psikososyal ekibi özellikle çocukları atölyeler sırasında gözlemlemek ve çocukların farklı ihtiyaçlarının farkına varmak için atölyelere eş zamanlı katıldı ve saha öncesinde de Feyza Çorapçı’dan “Psikososyal Eğitimi” aldılar. 

  Ayvalık’taki saha deneyimlerimiz dışında ilk hafta Bilal Yılmaz ve Lyda Chatziiakovou ile “Creative Craft Platform” üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. İkinci haftaya ise Deniz Keser’den “Çocuklarda İhmal ve İstismarı Önleme” eğitimiyle başladık ve Esra Başak’ın “Ayvalık Tabiat Parkı ve Ekosistem Hizmetleri” konulu açık dersine katıldık.

Fotoğraf atölyesi kapsamında üretilen kolajlar, renklendirilmiş fotoğraflar ve çocuklara temin edilen fotoğraf makineleriyle çekilen fotoğraflar; Sanat ve Müzik atölyesinde üretilen doğaçlama resimler ve gönüllümüz Fırat Gencan’ın çocukların resimlerinden esinlenerek ürettiği görsel-işitsel eser; Masal atölyesinde “Kafası Karışık Bukalemun” isimli kitabı Çocuklar için Felsefe (P4C) yöntemiyle tartıştığımız günden çocukların kendilerine ait bukalemunlarının sergilendiği “Dünyadan Sanata” çocuk sanatçı sergimizle bir festival ortamı yaratarak Ayvalık Eylül Yaz Okulu’nu sonlandırdık. Ayvalık Küçük Han’da gerçekleşen “Dünyadan Sanata” sergisinde çocuklar bir yandan üretimlerinin sergilenmesi deneyimini yaşarken bir yandan da gönüllülerle birlikte yüz boyama, “Hoşgeldiniz” pankartı hazırlama gibi etkinlikler gerçekleştirdiler.

Sergimizin gerçekleşmesinde hem mekansal olarak hem de manevi anlamda destekleri için mezunumuz İnci Vural’a çok teşekkür ederiz. 

Ve bize her şey için destek olan Zeytin Çekirdekleri Derneğine, Ayvalık Belediyesine ve Ayvalık Kaymakamlığına çok teşekkür ederiz. Ayvalık Okulları bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilmektedir. 

Gönüllülerimiz: Baran Özkan, Beyza Kocaoğlu, Beyza Şimşek, Cansu Şimşekler, Çağan Aras Arslan, Duygu Naz Duman, Ece Eşmeli, Ekin Sibel Ceren Özdemir, Eyşan Arıgün, Fırat Gencan, Gökçe Aksu, Jale Gizem Ünlü, İdil Kocabozdoğan, İpek Karagöz, İsmail Özgür Uzun, Mert Yılmaz, Şevval Deniz Çakmak, Zeynep Erbayraktar, Zeynep Özlem Salt, Zeynep Su Saral