2024 YAZ

24 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında 2024 Ayvalık Okulları Yaz Okulu’nu gerçekleştirdik. 2024 Yaz dönemi sahalarımız öncesi gönüllülere yönelik, Aylin Vartanyan Dilaver ile “İyi Oluş Atölyesi”, Çağlar Yenilmez ile “Gönüllülük ve Gönüllüler Arası İletişim Eğitimi”, Ayşegül Metindoğan ile “Çocuklarla İletişim Eğitimi”, Dağlar Çilingir ile “Taciz, Sınırlar ve Mobbing Eğitimi”, Özge Özdemir ile “Çocuklarla Felsefe Eğitimi”, Duygu Aşık ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi”, Aslıhan Öztezel ve Ceren Köktener ile “Çocuk Hakları Eğitimi” ve Fikret Adaman ile “İlk Yardım Eğitimi” gerçekleştirdik. Gönüllülerin aktif katılımıyla gerçekleşen toplantılarda saha öncesi, saha süreci ve saha sonrasına dair planlamalar ve değerlendirmeler yaptık.

2024 Ayvalık Yaz sahamıza başlarken gönüllülerimizle birlikte zaman geçirmek ve bilgilerimizi genişletmek için düzenlediğimiz açık ders etkinliklerimiz kapsamında Ayvalık Anadolu Medeniyetleri Sergisi’ni Arkeolog Mina Şakrak anlatımı ve eşliği ile gezdik.

2024 Ayvalık Yaz Okulunda önceki çalışmalarımızdan farklı olarak ilk kez Mutlu Köy’e yakın civar köyler ve mahallelerden katılan çocuklarla Mutlu Köy Yaşam Merkezi’nde buluştuk. 3 gün boyunca günde ortalama 30 çocuk ile buluşarak Sanat ve Hareket atölyeleri düzenledik. Hareket atölyesi kapsamında ısınma oyunlarımıza ek olarak yoga, hazine avı ve macera parkuru ana oyunlarını çocuklarla gerçekleştirdik. Sanat atölyesinde ise şapka tasarlama, kolaj ve doğal malzemelerle baskı çalışması gibi etkinliklerimiz oldu. Atölye çalışmaları sırasında, çocukların farklı ihtiyaçlarını gözlemlemek ve eşlik etmek amacıyla, psikososyal ekibi de atölye ekipleriyle birlikte eş zamanlı olarak etkinliklere katıldı. 3 gün süren atölyelerin ardından Mutlu Köy Yaşam Merkezi’nde çocuklarla tekrar buluşarak piknik düzenledik. Piknik boyunca da serbest faaliyetlerin yanı sıra amerikan bezine sulu boya ile resim yapma ve macera parkuru etkinliklerimizde çocuklarla birlikte zaman geçirdik. 2024 Ayvalık Yaz Okulumuzu, Mutlu Köy Yaşam Merkezi’nde düzenlediğimiz ve 4 gün boyunca çocukların ürettikleri eserlerin sergilendiği “Mutlu Sergi” adını verdiğimiz sergimizle sonlandırdık.
Sergimiz, çocukların kendi ürettikleri eserleri incelemeleriyle başladı. Ardından, yüz boyama etkinliği ile keyifli vakit geçirildi. Çocuklara katılım belgelerinin dağıtılıması ile de sonlandı.

Atölyelerimizin, pikniğimizin ve sergimizin gerçekleşmesine ev sahipliği sunan Mutlu Köy Yaşam Merkezi’ne teşekkür ederiz ve bize her şey için destek olan Zeytin Çekirdekleri Derneğine, Ayvalık Belediyesine ve Ayvalık Kaymakamlığına çok teşekkür ederiz.

Gönüllülerimiz: Ayşegül İrem Karakurt, Ece Eşmeli, Gökselin Sena Yıldırım, Işıl Yardımcı, Mert Eryılmaz, Merve Durmuş, Mustafa Burak Doğanay, Sözüm Dila Metin, Şule Bayındır, Yarenur Çetin, Zeynep Melek Erişgin.