BAYETAV YAZ KAMPI

23 Haziran – 29 Haziran tarihleri arasında Boğaziçi Ayvalık Okulları gönüllüleri olarak Birlikte Yaşarız Eğitim ve Araştırma Vakfı iş birliği ile ilk kez İzmir’in Kemalpaşa ilçesinden çocuklarla buluştuk. 2024 Yaz dönemi sahalarımız öncesi gönüllülere yönelik, Aylin Vartanyan Dilaver ile “İyi Oluş Atölyesi”, Çağlar Yenilmez ile “Gönüllülük ve Gönüllüler Arası İletişim Eğitimi”, Ayşegül Metindoğan ile “Çocuklarla İletişim Eğitimi”, Dağlar Çilingir ile “Taciz, Sınırlar ve Mobbing Eğitimi”, Özge Özdemir ile “Çocuklarla Felsefe Eğitimi”, Duygu Aşık ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi”, Aslıhan Öztezel ve Ceren Köktener ile “Çocuk Hakları Eğitimi” ve Fikret Adaman ile “İlk Yardım Eğitimi” gerçekleştirdik. Gönüllülerin aktif katılımıyla gerçekleşen toplantılarda saha öncesi, saha süreci ve saha sonrasına dair planlamalar ve değerlendirmeler yaptık.

2024 Bayetav Yaz Okulu süresince, 7 günlük atölye çalışmalarımızda 7-13 yaş grubundan toplam 20 çocukla atölye çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Atölyeler çalışmalarımız sanat, ekoloji, hareket gibi farklı içeriklerden oluştu. Atık malzemelerin kullanıldığı ileri dönüşüm atölyesi, takım çalışmasını güçlendiren hazine avı oyunu ve güneş saati çalışmasıyla bilim atölyesi gibi etkinlikler gerçekleştirdik. Atölyeleri yürüten proje gönüllülerine ek olarak Ege Üniversitesi’nden toplam üç öğrenci atölyelere hem gözlemci hem de kolaylaştırıcı olarak katılım sağladı. Atölye çalışmalarımız sanat, spor, çocuk hakları ve yaratıcı drama gibi farklı içeriklerden oluştu. Atölye çalışmalarının yanı sıra, iki farklı günde birlikte sinema gösterimleri gerçekleştirdik. Bayetav Yaz Okulumuzun son gününde ise, çocukların bir hafta boyunca atölyelerde yaptıkları eserleri sergilediğimiz bir çocuk sergisi düzenledik. 2024 yılında Bayetav iş birliğiyle ilk kez düzenlediğimiz yaz okulumuzu danslar ve şarkılar eşliğinde sonlandırdık.

Gönüllülerimiz: Ahmet Ersagun Güden, Ayşe Yakın, Didar Nur Dabakoğlu, Halime Aydın, Mustafa Burak Doğanay, Rumeysa Betül Aksoy, Şevval Sancak.