AMAÇLARIMIZ
Maddi ve ailevi nedenlerden ötürü eğitim imkanlarına ve sosyal etkinliklere erişimi kısıtlı çocuk grubunu farklı ilgi alanlarıyla tanıştırmak, bu alanlarda deneyim kazandırmak.
Atölye içerikleri aracılığıyla sosyal ve fiziksel çevreye duyarlılık teması üzerinde şekillenen bir iletişim kurmak.
Kırsal ve şehir merkezi arasında yaygınlaşan ayrımcılık ve şiddet dilini olumlu bir dile dönüştürmek
Ekolojik yaşam, çocuk ve kimlik, çocuk hafızası ve geri dönüşüm temalarına ağırlık veren atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenleyerek bu temalarda farkındalık oluşturmak.
Çocukların düşük olan okula devam oranlarının artmasına katkıda bulunmak.
Çocuk ve gençler arasında artan madde ve sigara kullanımını önleyici işlevi olan alternatif bir grup sunmak, ilgi alanları kazandırmak.
Artan sayıdaki çocuk işçilerin sosyal faaliyetlere erişimini sağlamak, okula devam süreçlerini desteklemek.
Kırsal ve şehir merkezinde yaşayan farklı yaş grubu ve eğitim seviyelerinden kadın gruplarıyla etkileşime girmek.
Çocuk yaşta evlilik ve eğitim hakkından mahrum bırakılma gibi gözlemlenen sorunların konuşulabileceği bir platform oluşturmak.
Çocuklarla oluşturulan etkileşim alanını annelerin de katılımıyla genişletmek, dönüşüm sürecini anneleri de kapsayacak hale getirip güçlendirmek.
Proje dahilinde deneyim kazanan çocukların kendi deneyimlerini aktaran, projeye destek veren konuma geçmelerini teşvik ederek dinamik bir yapı oluşturmak.
Boğaziçi Üniversitesi gönüllülerini Ayvalık’ta yaşayan farklı arka plana sahip çocuk ve gençlerle bir araya getirip bir etkileşim alanı yaratmak.
Yaratılan etkileşim alanını yerelin desteğiyle güçlendirip geliştirmek, kendini dönüştürebilen bir yapı oluşturmak.
Yerelin desteğiyle gelişen ve yereli destekleyen ortak etkileşim alanında bilgi ve eylem üretiminde ortaklaşmak.
Tiyatro, fotoğraf sergisi gibi ortak üretim çıktıları aracılığıyla yerelle ve üniversite gönüllüleriyle iletişimi düzenli kılmak. Bu tür etkinliklerle çocukların öz-yeterlilik duygularını güçlendirmek.
Boğaziçi gönüllülerinin ve yereldeki birçok grubun katılımıyla oluşan ortak etkileşim alanını sürdürülebilir organik bir yapı haline getirmek.